Logo van Simone Koudijs, webdesigner voor creatieve ondernemers

Simone Koudijs - webdesign voor creatieve ondernemers

Jouw vragen. Mijn antwoorden. Mijn doel is om alles helder en begrijpelijk te maken, zowel in het ontwerpproces als op je website.

Simone tegen een muur met graffiti

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen om jou te helpen begrijpen hoe ik werk en wat je kunt verwachten. Als iets niet duidelijk is, aarzel dan niet om contact op te nemen. Laten we samen aan de slag gaan voor een website die jouw boodschap helder overbrengt.

De creatieve kant

Modern en functioneel. Met een aantrekkelijke uitstraling en een gemakkelijk te begrijpen structuur. Ik heb een voorkeur voor eenvoud en houd de focus op de gebruiker. Steeds afwegen of een functionaliteit echt nodig is.  Het draait om een combinatie van mooi en gebruiksgemak. Jouw bezoekers moeten zich welkom voelen.

Overzicht pagina's van 3 verschillende websites

Ik werk met WordPress en Elementor. WordPress is een gebruiksvriendelijke websitebouwer. Het is als een digitale bouwplaats waar je de structuur en inhoud van je website kunt beheren, zoals teksten, afbeeldingen en pagina’s. Elementor is een handige tool, een beetje als een magische toverstaf, die je aan WordPress toevoegt. Hiermee kun je je website eenvoudig ontwerpen door blokken te slepen en neer te zetten. Denk aan het opmaken van tekst, afbeeldingen, knoppen en andere onderdelen zonder gedoe met coderen.

Inspiratie en Visie: Ons creatieve avontuur begint altijd met een cappuccino (voor mij dan) en een fijn gesprek. Ik wil jouw bedrijf, jouw doelen en jouw unieke stijl leren kennen. Dit helpt me om een helder beeld te krijgen van hoe je wilt dat jouw website eruitziet en welke boodschap je wilt overbrengen.

Concept en structuur: Met jouw visie in gedachten, ga ik aan de slag met het maken van een concept voor de lay-out en structuur van de website. 

Ontwerp en Creatie: Hier komt het leukste deel! Ik ga aan de slag met het ontwerpen van de grafische elementen van de website, zoals de kleuren, letteryype en afbeeldingen. 

Feedback en Aanpassingen: Ik deel het ontwerp met jou voor feedback. Jij hebt de kans om te vertellen wat je leuk vindt en eventuele aanpassingen voor te stellen. We werken samen om het ontwerp te verfijnen totdat het helemaal naar jouw zin is.

Bouwen maar!: Zodra jij het helemaal eens bent met het ontwerp, ga ik over naar de ontwikkelingsfase. Dit is waar ik de website functioneel maak. Ik voeg interactieve elementen toe, zoals knoppen en formulieren, om ervoor te zorgen dat alles soepel werkt.

Testen en Optimaliseren: Voordat we de website lanceren, test ik grondig om ervoor te zorgen dat alles correct werkt op verschillende apparaten en browsers. Ik zorg ervoor dat de laadtijden snel zijn en dat de gebruikerservaring geweldig is.

De grote lancering: Zet de champagne maar klaar! Ik zorg ervoor dat jouw website veilig wordt gelanceerd op het internet. Nu kunnen mensen over de hele wereld jouw creatieve werk bewonderen en met je in contact komen.

Onderhoud & Groei: Na de lancering bied ik onderhoudsdiensten aan om ervoor te zorgen dat jouw website veilig en up-to-date blijft. We kunnen ook blijven werken aan het verbeteren en laten groeien van de website naarmate jouw bedrijf groeit.

Het creatieve proces draait allemaal om samenwerking en communicatie. Samen brengen we jouw visie tot leven en zorgen we ervoor dat jouw online aanwezigheid straalt! 🌟💻🎨

Ik ga verder dan alleen het maken van een website; ik werk nauw met jou samen om jouw creatieve ideeën te vertalen naar een online platform dat indruk maakt en mensen inspireert.

Of je nu een kunstenaar, fotograaf, designer, of andere creatieve ondernemer bent, ik begrijp dat jouw werk meer is dan alleen pixels op een scherm – het is een uitdrukking van wie je bent en waar je in gelooft. Daarom integreer ik jouw unieke stijl, persoonlijkheid en visie in elk aspect van het webdesignproces.

Van de eerste brainstormsessie tot de laatste pixel, ik sta naast je om ervoor te zorgen dat jouw website niet alleen functioneel en gebruiksvriendelijk is, maar ook een verlengstuk van jouw creativiteit.

 

De praktische kant

De tijd varieert afhankelijk van de complexiteit van de website. We zullen een realistische tijdschatting maken tijdens onze bespreking.

Absoluut, ik bied onderhoudspakketten aan om ervoor te zorgen dat jouw website veilig en up-to-date blijft, zodat jij je kunt concentreren op jouw creatieve werk. 

Zeker! Ik werk met WordPress en Elementor; beide programma’s zijn erg gebruiksvriendelijk. Natuurlijk ga ik jou alles uitleggen en ik maak een op jouw website afgestemde gebruiksaanwijzing. 

Ik integreer basis SEO-elementen in al mijn ontwerpen om ervoor te zorgen dat jouw website goed wordt opgepikt door zoekmachines. 

Duurzaam en toegankelijk

Mijn website wordt gehost door mijn.host.nl en is door de Green Web Foundation geverifieerd als groene webhoster! 🌿Mijn.host maakt enkel gebruik van 100% hernieuwbare energie. Buiten dat is de klantenservice super! Als je de hosting voor jouw website aan mij overlaat, regel ik dat via mijn.host. 

Het is moeilijk om een exact percentage van de wereldwijde luchtvervuiling toe te schrijven aan het internet, omdat de milieu-impact van het internet afhangt van verschillende factoren en moeilijk te isoleren is van andere bronnen van luchtvervuiling. De milieu-impact van het internet is grotendeels indirect. Je hebt te maken met het energieverbruik van datacenters, de productie van elektronische apparaten en de energie die wordt verbruikt door gebruikersapparaten. 

Vanzelfsprekend zal ik bij het bouwen van jouw website zo veel mogelijk milieubewuste keuzes maken. Het bouwen van een milieuvriendelijke website is een goede manier om bij te dragen aan het verminderen van de impact van het internet op het milieu. Als ik jouw website ga bouwen zal ik je precies uitleggen hoe ik dat doe. 

Hoe schoon een website is, is eenvoudig te testen op websitecarbon.com.  Deze webpagina is op het moment van testen 95% schoner dan andere websites die getest zijn. 

Ik zet me in voor het waarborgen van toegankelijkheid voor alle bezoekers van mijn website en de websites die ik voor anderen maak. Ik streef ernaar een fijne, gebruiksvriendelijke ervaring te bieden voor iedereen, ongeacht hun capaciteiten of beperkingen.

Ik heb verschillende maatregelen genomen om een toegankelijk ontwerp te waarborgen. Dit omvat het gebruik van duidelijke en gemakkelijk leesbare lettertypen, voldoende kleurcontrast voor leesbaarheid en het gebruik van alt-tekst bij afbeeldingen om beschrijvingen te geven. Ik heb ook de inhoud logisch en georganiseerd gestructureerd, waardoor het gemakkelijker is voor schermlezers en ondersteunende technologieën om de site te interpreteren en te navigeren.

Toegankelijkheid is een voortdurend proces en ik ben toegewijd aan voortdurende verbetering van de toegankelijkheid van mijn website. Ik bekijk en update de site regelmatig om eventuele toegankelijkheidsproblemen aan te pakken en jouw feedback op te nemen.

Ik ben me bewust van de beperkingen van mijn perspectief en verwelkom graag suggesties ter verbetering. Aarzel dus niet om mij te e-mailen. Ik waardeer je steun bij het bevorderen van toegankelijkheid voor iedereen.

De financiële kant

De kosten voor het bouwen van een website variëren sterk, afhankelijk van de complexiteit en de functies die je nodig hebt. Voor het ontwerp van een website van 1-3 pagina’s moet je rekenen op een prijs vanaf € 500,-.  Maar laten we samen kijken naar jouw budget en doelen. Daar komen we wel uit. 

Hostingkosten: Het hosten van een website op het internet kost meestal een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding. Dit kan variëren afhankelijk van de hostingprovider en het type hostingplan dat je kiest. Voor kleine websites kun je verwachten ergens tussen de €5 tot €30 per maand te betalen. Voor grotere websites met meer verkeer kunnen de kosten hoger zijn.

Domeinnaamkosten: Een domeinnaam is het webadres van jouw website (bijvoorbeeld www.jouwbedrijf.nl). De kosten voor een domeinnaam zijn meestal een jaarlijks terugkerende vergoeding. Dit kan variëren, maar de meeste domeinnamen kosten ergens tussen de €10 tot €50 per jaar, afhankelijk van de gekozen domeinextensie (bijvoorbeeld .com, .nl, .store, etc.).

Maandelijks onderhoud bied ik aan vanaf 20,- per maand. Daarvoor zorg voor beveiligingsupdates, software-updates, back-ups en algemeen onderhoud om ervoor te zorgen dat jouw website soepel blijft draaien. De licentie voor Elementor Pro is daar bij inbegrepen. Heb je behoefte aan meer ondersteuning? Dan overleggen we eerst even en dan maak ik een voorstel op maat. 

Algemene informatie

Ja natuurlijk! Ik ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 86509772.

Ik werk volgens de ‘kleine ondernemersregeling’ en bereken daarom geen BTW. 

1. Betalingen:
– Voor elk project wordt een offerte verstrekt met een geschatte prijs.
– Om het project te starten, moet er een aanbetaling van 50% van de geschatte prijs worden betaald.
– Het resterende bedrag moet worden betaald bij de voltooiing van de website.

2. Revisies:
– Er is een bepaald aantal revisies inbegrepen in het project.
– Extra revisies kunnen extra kosten met zich meebrengen.
– Grote wijzigingen die buiten de afgesproken scope vallen, kunnen leiden tot herziening van de offerte.

3. Eigendom en auteursrecht:
– Totdat de volledige betaling is ontvangen, blijft de webdesigner eigenaar van alle ontwerpen.
– Zodra de betaling is voltooid, krijgt de klant het recht om de website te gebruiken.
– Tenzij anders overeengekomen, moet alle inhoud en afbeeldingen door de klant worden verstrekt.

4. Hosting en onderhoud:
– Tenzij anders overeengekomen, omvat het ontwerpcontract geen hosting- en domeinregistratiediensten.
– Onderhoudsdiensten worden apart aangeboden en in rekening gebracht.

5. Aansprakelijkheid:
– De webdesigner is niet verantwoordelijk voor eventuele verliezen of schade veroorzaakt door de website.
– De klant is verantwoordelijk voor het verkrijgen van de benodigde toestemming voor het gebruik van inhoud en afbeeldingen op de website.

6. Beëindiging:
– Beide partijen hebben het recht om het project op elk moment te beëindigen.
– De klant moet betalen voor alle voltooide werkzaamheden tot aan de beëindigingsdatum.

Als webdesigner hecht ik veel waarde aan de privacy van mijn klanten. In deze privacyverklaring leg ik uit hoe ik omga met persoonlijke informatie die via mijn website wordt verzameld.

1. Verzamelde informatie:
Ik verzamel geen persoonlijke informatie zoals namen, adressen, telefoonnummers of e-mailadressen, tenzij deze vrijwillig worden verstrekt door middel van e-mail.

2. Gebruik van informatie:
Eventuele persoonlijke informatie die door klanten wordt verstrekt, wordt alleen gebruikt om te reageren op vragen, verzoeken of om de gevraagde diensten te leveren. Ik deel deze informatie niet met derden, tenzij dit wettelijk verplicht is.

3. Cookies en tracking:
Mijn website maakt geen gebruik van cookies of andere trackingtechnologieën om het gedrag van bezoekers te volgen of persoonlijke informatie te verzamelen. Wel gebruikt mijn website noodzakelijke cookies om mijn website bruikbaar te maken door basisfuncties zoals paginanavigatie en toegang tot beveiliging mogelijk te maken. De website kan niet goed functioneren zonder deze cookies. 

4. Beveiliging:
Ik neem passende maatregelen om de vertrouwelijkheid en beveiliging van persoonlijke informatie te waarborgen. Ik gebruik gevestigde beveiligingsprotocollen om ongeoorloofde toegang, misbruik of wijziging van gegevens te voorkomen.

5. Externe links:
Mijn website kan links bevatten naar externe websites. Ik ben niet verantwoordelijk voor de privacypraktijken van deze websites. Het is raadzaam om het privacybeleid van deze externe websites te raadplegen.

6. Wijzigingen in het privacybeleid:
Ik behoud me het recht voor om deze privacyverklaring op elk moment bij te werken. Eventuele wijzigingen worden op deze website gepubliceerd. Het is raadzaam om regelmatig deze pagina te raadplegen om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen.

Neem bij vragen of zorgen over deze privacyverklaring gerust contact met mij op via mail@simonedefreelancer.nl.